CS DWR-3

Cursus Double Wedding Ring met Marti Michell templates

Een cursus van drie halve dagen. Voor inschrijvingsprocedure: zie voorwaarden hierboven.

Niveau: basiscursus gevolgd

Techniek: rolmes en naaimachine

De cursus is op 2 maart, 16 maart 2018 en 13 april, van 10.30 - 13.00 u.

In deze cursus gaan we alle mogelijkheden van de Double Wedding Ring onderzoeken. We gebruiken de templates van Marti Michell. We gaan Double Wedding Ring blokken maken waarvan de ring uit een stuk stof bestaat, of uit verschillende stukjes, of met scherpe puntjes (Pickle Dish). De puntjes maken we met Paper Piecing. Je kunt ook Orange Peel blokken maken. Je leert de ronde naden op de naaimachine te naaien.

We gaan o.a.aan de slag met de werkwijze van Victoria Findlay Wolfe, die ze beschrijft in haar boeken 15 Minutes of Play en Double Wedding Ring Quilts: Traditions Made Modern. Je maakt eerrst stof door verschillende scraps aan elkaar te naaien, waaruit je verschillende onderdelen van het Double Wedding Ring blok snijdt. Je kunt zo experimenteren met een moderne aanpak, maar binnen de grenzen van het Double Wedding Ring blok.

Op de foto zie je een blok met de verschillende varianten. Je hebt de Double Wedding Ring template set van Marti MIchell nodig. De set is in de winkel verkrijgbaar. Je kunt een exemplaar reserveren. Zet dat onder 'Bericht aan ons', als je je inschrijft voor de workshop, dan zorg ik dat er een voor je klaar ligt.